Refusion

U:Charges abonnement-aftale

Det hele er meget simpelt. For hver kWh du bruger til opladning af elbilen, får du en del af el-afgiften tilbage. Satsen er den til enhver tid gældende sats bestemt af regeringen.
Du betaler et månedligt abonnementsbeløb, og vi sørger for, at du med ro i sindet kan lade elbilen op derhjemme. Efter hver opladning får du en straks-overførsel af refusionen. Der er ingen ventetid og du følger det hele i app- løsningen.
Vi har ingen kedelige bindinger eller gebyrer. Så du får, hvad du ser og betaler for.

Tilbagebetaling af afgift for strøm der benyttes til opladning

For at fremme den grønne omstilling, har staten indført en ordning, der gør det muligt at få tilbagebetaling af afgift for den strøm, som benyttes til opladning af elbiler. I praksis betyder det, at du betaler din strøm som du plejer til dit elselskab. Igennem en ladeoperatør som U:Charge har du derefter muligheden for at få refusion for elafgift. Refusionen er en del af finansloven og i 2020 blev den forlænget frem til udgangen af 2030.
Egentlig er det ladeoperatørerne, der får refusionen, men den sender vi tilbage til elbilejerne.

Hvis du har solceller, elvarme, varmepumper eller lignende

Brugeren af ladebokse skal betale fuld afgift af al anvendt strøm. Det betyder, at hvis man i forvejen får refusion af elafgift fra enten solceller, elvarme, varmepumper eller lignende, er man ikke kvalificeret til at modtage el-refusion for forbruget til elbilen.

Målingen af brugsstrømmen

Målingen af brugsstrømmen SKAL ske i ladeboksen. Det betyder at brug af bi-måler ikke accepteres jf. afgørelse fra SKAT i 2021. Som privat person kan du ikke selv søge om refusion. Ladeboksen skal drives af en momsregistreret virksomhed og denne virksomhed skal være en del af ladeboksens drift og vedligeholdelse.